6 essentielle spareråd til den studerende

Det er ingen hemmelighed, at livet på SU til tider godt kan være presset økonomisk. Som studerende giver det derfor mening at spare penge, alle de steder det er muligt. Der skal jo også være penge til at gå ud med vennerne og til at nyde tilværelsen. Her får du 6 konkrete spareråd, der kan øge dit rådighedsbeløb hver måned.

Spar på strømmen

Det første spareråd kan du begynde på allerede i dag. Selvom du måske ikke har den største lejlighed under din studietid, er der helt sikkert stadig mulighed for at spare lidt på strømmen. Skift til elsparepærer og elspareskinner. Sørg for at slukke lyset efter dig. Et godt tip er også at slukke din internetforbindelse, når du ikke er hjemme. Du ved helt sikkert i forvejen, hvor du bør sætte ind. Selvom det vil kræve en mindre investering, vil der ikke gå mange måneder, før den er betalt hjem.

Køb stort ind

Hvis du handler ind meget sporadisk, laver du helt sikkert også nogle impulskøb. For at undgå dette bør du lave en indkøbsliste, som du kan følge slavisk. Så ved du præcis, hvad du skal have, og du går ikke rundt at kigger på varer på samme måde. Ydermere bør du handle ind færre gange og købe stort ind. Det er nemlig billigere at købe større mængder. Skal du have kylling to gange i samme uge, kan du fryse den resterende del ned.

Gør brug af studierabat

Der findes rigtig mange steder, hvor du kan gøre brug af din studierabat. Det gælder både på caféer, i tøjforretninger og på barer. Gør det til en vane at kigge efter de forretninger, der tilbyder studierabat.

Kan du spare penge på abonnementer?

De fleste studerende har i dag flere abonnementer. Du har sandsynligvis internet- og mobilabonnement. Her kan der ofte være penge at spare, hvis du tager et kig på dit forbrug og samler begge ting hos samme selskab. Måske har du ikke brug for fri tale? Tjek dit forbrug hos din udbyder og undersøg så priserne på et abonnement, der matcher.

Køb gaverne på Singles Day

Hvis du har en stor familie, kan du hurtigt få brugt nogle penge på gaver. Særligt julen kan være en hård tid som studerende. Heldigvis findes der masser af muligheder for at spare penge på julegaverne. Du kan for eksempel købe julegaverne på Singles Day, hvor mange forretninger nedsætter prisen på deres produktsortiment. Det gælder alt fra tøjbutikker, elektronikbutikker, møbelbutikker og mange flere. Sørg for at få indsamlet ønsker inden Singles Day, så du kan nå at planlægge dine indkøb. Et andet spareråd kan i øvrigt være at slå dig sammen med andre om gaverne. Det er særligt oplagt, hvis du har søskende. Singles Day afholdes den 11. november hvert år.

Drop kantinemaden

Et andet simpelt spareråd er at smøre madpakken hjemmefra frem for at købe mad i kantinen. Selvom du måske kun vil spare 5-10 kroner om dagen, bliver det til mange penge over en hel måned. Har du svært ved at ændre dine madvaner, kan du starte ud med hver anden dag. Du kan også belønne dig selv med kantinemad en gang om ugen – for eksempel om fredagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *